Cunoastem cu totii parfumul incantator al lavandei, acea aroma placuta si relaxanta, care ne face sa visam si sa ne reintegram in ritmurile eterne ala naturii. Lavanda a fost cultivata inca din antichitate, datorita proprietatilor sale deosebite.


In Roma, Grecia si Persia se folosea ca parfum de baie si antiseptic, iar medicina budista o utilizeaza in tratarea psihozelor si a nebuniei. Lavanda are un efect calmant extraordinar, fiind de real ajutor in combaterea insomniei, a anxietatii si a diferitelor tulburari nervoase.

Ceaiul de lavanda are proprietati si beneficii multiple, fiind folosit pentru efectele sale antidepresive, sedative si antimicrobiene. Este anxiolitic, hipotensiv, coleretic, diuretic, antifungic si antitumoral, avand efecte miraculoase, deoarece contribuie decisiv la mentinerea bunastarii psihice.

Ceaiul de lavanda se foloseste si pentru par, tratand cu succes alopecia si matreata, avand efect regenerator. Folosind ceaiul de lavanda, vei scapa de caderea parului si de matreata inestetica.

Este de ajuns sa prepari o infuzie de lavanda, din doua lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, cu care sa iti clatesti parul dupa ce te-ai spalat, pentru a scapa de neplacuta matreata si a trata caderea parului!

De asemenea, ceaiul de lavanda se utilizeaza pentru ten, deoarece contribuie la mentinerea sanatatii pielii, este cicatrizant si antimicrobian, foarte bun fiind si in timpul sezonului cald, pentru tratarea arsurilor solare si a intepaturilor de insecte.

Daca te confrunti cu probleme respiratorii, cu raceli repetate, sinuzite chinuitoare sau bronsite, iti recomandam sa bei cat mai mult ceai de lavanda, care te va ajuta sa respiri usor si sa invingi raceala.

La copii, ceaiul de lavanda nu este recomandat intern, dar se poate administra extern, pentru tratarea ranilor usoare, bai externe si tratarea intepaturilor de insecte.

Prepararea ceaiului de lavanda este simpla si rapida, la indemana oricui. Lavaanda poate fi administrata sub forma de pulbere, macerat la rece sau infuzie.

Iti oferim ceai de lavanda de la branduri renumite pe piata produselor bio, ceai de lavanda Fares si Dacia Plant.

7 thoughts on “Ceaiul de lavanda

  1. Este evident ca autorul s-a documentat temeinic inainte de a scrie acest articol, ceea ce ii confera credibilitate si autoritate in domeniul sau. Am apreciat claritatea expunerii si argumentele bine structurate prezentate pe parcursul articolului.

  2. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat diverse aspecte ale subiectului si a oferit perspective interesante asupra problemelor discutate. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de domeniul respectiv.

  3. Articolul este foarte bine scris si detaliat, oferind informatii valoroase despre subiectul abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut punctele de vedere cu exemple relevante.

  4. Articolul este bine documentat si argumentat, iar concluziile trase sunt foarte solide. Ma simt inspirat sa cercetez mai mult pe acest subiect si sa explorez alte surse de informatie.

  5. Este uimitor cum autorul a reusit sa aduca in prim-plan aspecte pe care nu le-am luat in considerare pana acum. Am invatat multe lucruri utile din acest articol si sunt recunoscator pentru asta.

  6. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra temei discutate. Sunt impresionat de profunzimea informatiilor prezentate si de modul in care au fost structurate.

  7. Articolul este extrem de interesant, am descoperit multe lucruri noi despre subiectul abordat. Autorul a reusit sa explice pe intelesul tuturor conceptele prezentate si mi-a captat atentia de la inceput pana la sfarsit.

Comments are closed.