Bicicleta dama este o bicicleta adaptata morfologiei feminine. Geometria cadrului si alegerea pieselor principale…exista in ziua de azi o multime de modele de biciclete dama.

Datorita conceperii lor sunt ideale pentru doamne si domnisoare dar si datorita stilului si culorilor. Fabricantii propun game complete de biciclete care, de la cadru pana la accesorii sunt adaptate stilului feminin si corespund gusturilor femeilor din orice generatie.

Fie ca vei opta pentru bicicleta dama decathlon sau bicicleta dama olx, iata tot ce trebuie sa stii despre bicicleta dama.

Bicicleta dama – un scaun specific

In privinta bicicletei pentru dama exista o piesa care, dincolo de cadru, trebuie sa corespunda morfolgiei feminine si care trebuie sa fie aleasa cu grija, scaunul. Fabricantii propun produse adaptate formei bazinului feminin.

Gata cu modelele unice pentru femei si pentru barbati, exista in ziua de azi, o gama larga de scaune de bicicleta dama care corespund fiecarei practici in parte, de la drumetie la competitie.

De ce sa alegi o bicicleta dama?

Exista persoane care considera ca bicicleta dama nu are nimic specific si aleg o bicicleta pegas sau o bicicleta olx si persoane care sunt constiente de faptul ca aceasta dispune de caracteristici aparte.

In primul si in primul rand, bicicleta dama trebuie sa se adapteze, in mod obligatoriu, morfologiei feminine. Lungimea picioarelor precum si lungimea bazinului constituie principalele diferente fata de morfologia masculina.

Corpolenta este un alt factor important. Fie ca esti mai supla sau mai puternica, este important ca bicicleta sa fie in acord cu exigentele corpului tau. Exista numeroase motive pentru care ar trebui sa alegi o bicicleta adecvata.

Caracteristicile de baza

Scaunul bicicletei de dama trebuie sa fie unul adaptat. Acesta este mai larg pentru a se adapta cu mai mare usurinta morfologiei bazinului. De asemenea, scaunul trebuie sa fie reglabil pentru a asigura un confort sporit.

Ce conteaza este sa te simti confortabil pe bicicleta. Poti alege o bicicleta electrica pentru a diminua efortul consumat deplasarii.

Detalii care depind de practica

Modul in care circuli pe bicicleta influenteaza automat alegerea bicicletei de dama. Un model mai scurt spre exemplu este recomandat daca pedalezi pur si simplu pentru a te mentine in forma sau daca esti debutanta in ale pedalatului.

Acest model de bicicleta este mai usor de manevrat. O bicicleta lunga va fi mai adaptata celor care cauta performanta, ciclistilor, deoarece ofera o stabilitate mai buna. Pentru o utilizare urbana trebuie sa alegi cauciucuri potrivite, mai subtiri.

Cosul pentru bicicleta este practic daca ai obiceiul sa mergi la cumparaturi cu bicicleta sau pentru a pastra unele obiecte la indemana.

Echipamente feminine

Pentru a face ciclism, doamnele si domnisoarele au la dispozitie o gama larga de echipamente. Pantofi sport, ochelari speciali pentru ciclism, casti de protectie, haine tehnice, producatorii propun in ziua de azi culori si look-uri adaptate gustul fiecarei femei in parte.

O femeie moderna trebuie sa stie ca bicicleta a devenit unul din cele mai populare trenduri in ultima perioada. Aceasta reprezinta un must have pentru orice femeie pasionata de miscare, de activitati in aer liber.

Pentru mamicile active care ies la plimbare cu copii sau pentru activitati in aer liber, bicicletele pentru copii pot fi asortate cu cele pentru adulti.

Este un accesoriu care te va scoate fara indoiala din anonimat mai ales daca alegi una colorata. O pereche de manusi si o casca de protectie vor adauga un plus de stil mersului pe bicicleta. In plus, este modalitatea perfecta de a obtine silueta de indiviat la care multe doamne si domnisoare viseaza…

Magazinele de specialitate propun numeroase mdoele de biciclete dama, care stiu sa se adapteze oricarei situatii si tuturor exigentelor. Bicicleta de oras, VTT…vei gasi cu siguranta un model adaptat sedintelor tale de pedalat.

Stabilitatea, ergonomia, manevrabilitatea, reprezinta principalii factori de luat in considerare. Fara sa uitam de designul care reflecta preferintele personale.

4 thoughts on “Tot ce trebuie sa stii despre bicicletele pentru femei

  1. Comentariile cititorilor adauga valoare articolului prin diverse perspective si experiente personale. Este reconfortant sa vad ca subiectul abordat starneste discutii si reflectii profunde.

  2. Subiectul abordat in articol este de actualitate si prezinta o viziune interesanta asupra temei discutate. Am apreciat modul in care au fost prezentate aspectele cheie ale subiectului.

  3. Am gasit articolele de pe acest site foarte utile si bine documentate. Este evident ca autorul a depus efort pentru a oferi cititorilor informatii relevante si actualizate.

  4. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a structurat informatiile si argumentele prezentate.

Comments are closed.