Curiozitatea copiilor este deseori de neintrecut, iar cei mici in mod deosebiti sunt atrasi tot mai mult de tehnologie, de dispozitivele cu ecrane luminoase. Pentru ca parintii intampina tot mai mari dificultati in a le limita contactul cu acestea, efectele luminii albastre asupra ochilor nu intarzie sa apara.

Pentru ca sanatatea vederii este foarte importanta, ideala este protejarea ochilor in curs de dezvoltare in mod adecvat. O masura de precatie o constituie ochelarii de protectie. Desigur, asta nu inseamna ca expunerea indelungata este apoi o actiune normala.

Vederea copiilor, mai protejata cu ochelarii speciali

Este de asteptat ca orice parinte sa ia masurile cuvenite pentru a proteja vederea copiilor sai. Alegerea unor ochelari adecvati trebuie sa devina astfel o prioritate pentru acestia.

Daca si tu te ingrijorezi legat de aceasta situatie si impactele negative ale luminii albastre, atunci e cazul sa pornesti in cautarea unor rame ochelari copii completate de lentilele potrivite.

Foarte important este ca aceasta alegere sa o faci responsabil, numai la recomandarea unui specialist oftalmolog in pediatrie. Avand in vedere tipul de stres pe care copiii trebuie sa il gestioneze, este o chestiune legat de care nu ar trebui sa iti asumi nici un risc.

Poti solicita un consult in cadrul unei clinici dedicate copiilor, precum Kidoptik, despre care poti afla mai multe pe site-ul oficial Kidoptik.ro. Cu ei stii ca vederea copilului tau este in siguranta pentru ca dispun atat de experienta necesara pentru a efectua examinari profesionale, cat si dispozitive medicale moderne, care sa nu le creeze niciun fel de disconfort copiilor.

Este ingrijorator cat de multi copii ajung sa aiba probleme de vedere din cauza timpului petrecut in fata ecranelor luminoase si mai ales fara o protectie adecvata.

Problemele de sanatate pe care le pot astfel dezvolta sunt numeroase: dezvoltare slaba a lobului central, tulburari de somn, probleme oculare variate.

Deseori parintii se plang de prezenta tulburarilor de somn in randul copiilor. Acest fapt poate avea cauza capacitatea redusa de eliberare a hormonilor care sunt responsabili de inducerea acestuia. Iata de ce insomnia este tot mai frecventa la cei mici. Ideal este sa nu existe nici un contact cu ecranele LED cu macar 4 ore inainte de somn.

Pentru a evita astfel de afectiuni, purtarea ochelarilor trebuie sa fie permanenta, adica ori de cate ori sunt folosite dispozitivele inteligente. Pentru a incuraja copilul in acest sens, este de preferat sa alegi o rama care sa il atraga.

La ora actuala poti alege intre modele variate, care sunt corespunzatoare din punct de vedere medical, dar si pe placul celor mici. Astfel de optiuni ai pe site-ul Kidoptik.ro, iar preturile practicate sunt destul de prietenoase.

Asadar, asigura-te ca ii oferi copilului tau ingrijirea necesara pentru a preveni problemele ce pot aparea mai tarziu din cauza utilizarii dispozitivelor inteligente. Intre timp, poti accesa pagina mentionata pentru a vedea ce modele de rame sunt disponibile.

4 thoughts on “Vederea la copii si nevoia de a purta ochelari

  1. Imi place modul in care autorul isi prezinta argumentele si isi sustine punctul de vedere. Este un articol bine documentat si structurat, care m-a captivat de la primele randuri. Felicitari echipei pentru munca depusa!

  2. Articolul de pe acest site este foarte interesant si educativ. Am descoperit multe informatii noi si utile despre subiectul abordat. Ma bucur ca am avut sansa sa citesc acest articol si sa-mi imbogatesc cunostintele.

  3. Am fost placut surprinsa de profunzimea subiectului abordat in acest articol. Autorul a reusit sa ofere o perspectiva noua si interesanta asupra temei tratate, ceea ce m-a determinat sa citesc totul cu mare atentie. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  4. Articolul este foarte informativ si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Este impresionant cum autorul a reusit sa adune atat de multe informatii utile intr-un singur loc. Apreciez munca depusa si voi reveni cu siguranta pentru mai multe articole de acest gen.

Comments are closed.